Ετικέτες

17 Νοεμβρίου (1) 25 ΜΑΡΤΙΟΥ (16) 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (7) ΑΓΓΛΙΚΑ (7) ΑΕΙΦΟΡΙΑ (1) ΑΚΟΥ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (42) ΑΛΚΥΟΝΑ (2) ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ (2) ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ (10) ΑΝΟΙΞΗ (30) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (2) ΑΠΟΚΡΙΕΣ (32) ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ (7) ΒΙΒΛΙΑ (47) ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ (6) ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ (3) ΓΡΑΦΗ (4) ΔΑΣΚΑΛΟΣ (2) ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ (1) ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ (7) ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ (4) ΔΙΑΣΤΗΜΑ (5) ΔΙΑΤΡΟΦΗ (6) ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (8) ΔΟΝΤΙΑ (2) ΕΘΝΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ (17) ΕΚΤΥΠ.ΥΛΙΚΟ (1) ΕΚΤΥΠΩΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ-ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ (1) ΕΝΔΙΑΦ. ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ (18) ΕΝΤΟΜΑ (3) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ (1) ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ (3) ΕΠΟΧΕΣ (2) ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ (19) ΕΡΥΣΙΧΘΟΝΑΣ (3) ΕΥ ΖΗΝ (15) ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ (3) ΕΥΧΕΤΗΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (1) ΖΩΑ (13) ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ (1) ΖΩΓΡΑΦΟΙ (3) ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (10) ΚΑΡΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ (4) ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (46) ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ (5) ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ (1) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ. (6) ΜΟΥΣΙΚΗ (1) ΜΥΘΟΙ (2) ΝΕΑ ΠΡ.ΣΠΟΥΔΩΝ (1) ΝΕΟ ΑΝΑΛΥΤ.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (1) ΝΕΡΟ (4) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (3) ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ (6) ΠΑΙΧΝΙΔΙ (8) ΠΑΛΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ (1) ΠΑΡΑΜΥΘΙ VIDEO (48) ΠΑΣΧΑ (44) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (6) ΠΟΙΗΜΑ (3) ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (1) ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ (7) ΣΕΙΣΜΟΣ (2) ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ (14) ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ (4) ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (6) ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ (4) ΣΧΗΜΑΤΑ (7) ΣΧΟΛ. ΔΡΑΣΤΗΡ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (14) ΣΩΜΑ (3) ΤΑΙΝΙΑ (1) ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ (6) ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ VIDEO (45) ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ (5) ΦΕΚ (1) ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ (4) ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (2) ΦΥΤΑ (1) ΧΕΙΜΩΝΑΣ (13) ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ (3) ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (21) ΧΡΟΝΟΣ (2) BULLING (1) PADLET -Υλικό 1821 (1) PADLET -Υλικό Νηπιαγωγείου - (3) STEM (1)

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Ο χρόνος στη ζωή μας

                                                       Ο Ήλιος και ο Βόρειος Άνεμος

 

 



 
 
 
 
 
 
Ψάχνοντας ανακαλύψαμε και μάθαμε πολλά για τους πλανήτες :
 
 Ο Ήλιος είναι αστέρας του ηλιακού μας συστήματος και από τα πιο λαμπρά σώματα του ουρανού. Είναι τόσο λαμπερός που κατά τη διάρκεια της ημέρας κρύβει με το φως του όλα τα άλλα ουράνια σώματα.
 Ο Έρμής είναι ο πιο κοντινός στον Ήλιο πλανήτης και ο μικρότερος στο Ηλιακό μας σύστημα. Πήρε το όνομα του από τον Ολύμπιο θεό και αγγελιοφόρο Ερμή.

Ο πλανήτης Αφροδίτη είναι το πιο λαμπρό αντικείμενο του ουρανού μετά τον Ήλιο και τη Σελήνη. Πήρε το όνομά του από τη θεά Αφροδίτη που προσωποποιούσε την ομορφιά.

Η Γη είναι ο μοναδικός πλανήτης που γνωρίζουμε ότι υπάρχει ζωή και έχει φυσικό δορυφόρο τη Σελήνη. Το όνομά της προέρχεται από την αρχαιοελληνική θεά Γαία.

Ο Άρης είναι ο 4ος σε απόσταση από τον Ήλιο πλανήτης και ονομάζεται και “ερυθρός” εξαιτίας του κόκκινου χρώματός του. Το όνομά του προέρχεται από τον Ολύμπιο θεό του πολέμου Άρη.

Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος και 5ος σε απόσταση από τον Ήλιο πλανήτης. Ανήκει στους 4 αέριους γίγαντες πλανήτες, δηλαδή  αποτελείται κυρίως από αέρια αντί πετρώματα ή άλλη στερεή ύλη. Πήρε το όνομά του από τον αρχηγό των θεών του Ολύμπου.

 Ο Κρόνος είναι ο 6ος πλανήτης σε απόσταση από τον Ήλιο και ανήκει κι αυτός στους 4 αέριους πλανήτες. Έχει εντυπωσιακούς δακτύλιους γύρω του που τον κάνουν έναν από τους ομορφότερους πλανήτες. Εμείς του βάλαμε έναν δακτύλιο από σύρμα χειροτεχνίας! Το όνομά του προέρχεται από τον τιτάνα Κρόνο που σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία σχετίζεται με τη λέξη χρόνος.

Ο Ουρανός είναι ο 7ος  σε απόσταση από τον Ήλιο πλανήτης, ανήκει κι αυτός στους αέριους πλανήτες και πήρε το όνομά του από την αρχαία ελληνική θεότητα του Ουρανού.

 Ο Ποσειδώνας είναι ο 8ος σε απόσταση από τον Ήλιο πλανήτης κι ο 4ος αέριος πλανήτης. Αν τον παρατηρήσουμε με ισχυρό τηλεσκόπιο μοιάζει με πράσινο δίσκο. Το όνομά του προέρχεται από το θεό της θάλασσας, Ποσειδώνα.

Η Σελήνη ή αλλιώς φεγγάρι, είναι ο μοναδικός δορυφόρος της Γης και το φωτεινότερο σώμα της ουράνιας σφαίρας μετά τον Ήλιο.


 
 


 

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου